zaterdag 7 oktober 2017

De koning is dood. Lang leve de koning?

Inmiddels al weer oktober en de herfst in volle gang, met veel wind en idem regen. Sinds vandaag al weer vier weken terug uit het meer dan Zonnige Zuiden. Nauwelijks voor te stellen. Door toedoen van het manke pootje toch geen actieve vakantie maar meer smeren en keren, en nee, geen hengels mee.
Zuid Italie blinkt sowieso niet uit in visserijmogelijkheden en in twee weken heb ik maar weinig zoet water gezien, pas op de terugweg in Noord Toscane ging het vissershart weer wat kloppen en de derde week Provence maakt wel weer iets goed, maar de klapper kwam op de een na laatste dag. Ik had het zo uitgedokterd op de terugreis dan we halverwege eindigden daar waar ik in het najaar nog een lijntje wil gaan natmaken. Kon ik alvast even sfeertje proeven.
Had me daarnaast voorgenomen eens te tellen hoeveel keer je de Moselle kruist tussen Tour en Thionville. Welgeteld negen keer! Wat een prachtrivier is dat toch. Zou nergens anders meer vissen mocht ik er in de buurt wonen. Mijn PAM-ervaringen zullen mij mijn leven lang bijblijven.

Ondertussen aan mijn nieuwe mobieltje kunnen wennen, van Samsung S2 naar A3 (2017). Een verbetering? Nauwelijks. En al zeker niet bij minder licht, maar ik zal het er mee moeten doen en jullie ook.

Uitzicht van kampeerplaats één. Met op de achtergrond de Gran Sasso, eigenlijk bedoeld om beklommen te worden...

La Marche is wel echt prachtig en behoorlijk onbedorven

Scanno in de Abruzzen evenzo

Elk dorpje even mooi

Ha water!, En er zal echt wel vis hebben gezwommen, maar wil je er twee dagen voor rijden?

Liefde is... samen genietenBijzonder meer in de Provence, zonder enige link op internet, dus interessant!

Je reviendrons!
Eindscore

Teruggekomen, naast klussen en werken ook maar weer eens gaan vissen. Maar tot nog toe nauwelijks tot geen resultaat. De eerste sessie binnen 10 minuten een mooie snoek, daarna geen beet meer... niet van brasems, niet van karpers en ook niet meer van snoeken. Frusterend!
Temeer daar ik het al diverse keren geprobeerd heb. Ik doe wat fout, kan niet anders.


Ja, hij wel!
De koning is dood...

Zelfs tegen alle verwachtingen in meegedaan op twee ochtenden aan het Nationale SKP-weekend, maar ook dat mocht niet baten. Deels omdat ik eigenwijs dacht dat aanvoeren alleen voldoende zou zijn, maar ook rust (dus 's nachts) zal zeker zijn bijdrage leveren aan vangen, en in die tijd lag ik zelf ook in bed. Daarbij is 'men' eindelijk zo ver dat mijn eerder bedachte stekkie om de hoek nu ten prooi is gevallen aan vernieuwing. Het komt de rust niet ten goede.
1 opmerking:

  1. De verniewing rukt op Hans, zeker in deze tijden van hoogconjunctuur. Iedereen lijkt ervan te profiteren, behalve loze vissertjes zoals wij die de rust en de stilte zoeken aan de waterkant tussen ruisend riet en plompeblad. Gelukkig zijn er in ons drukke landje nog veel mooie en avontuurlijke plekjes te vinden. Volg jouw blog al een poosje en zie veel mooie foto's van Hollands polderland. Ook je vakantiefoto's mogen er zijn. Mooie snoek trouwens, daar kun je weer even op teren. Groet, Martin.

    BeantwoordenVerwijderen