zaterdag 31 maart 2018

Zomaar lente?

En dan opeens zit het koude weer in de lift. Ik neem mijn kansen waar en ga gelijk vissen, gelukkig kan het weer na alle zaken die mij van vissen afhielden. Korte trips met leuke resultaten, zowel de zeelten als de karpers geven acte de presence. En hopelijk de brasems ook binnenkort, dat moet dit jaar erop of eronder worden, ik ga voor een 7 kilo vis.

De zeelten zijn in deze periode nog wel wat magere latjes, ze komen net uit de winter, nog veel bloedzuigers op sommigen, maar dat mag de pret niet drukken, ik heb er lol aan. De lente is voor mij de mooiste tijd van het jaar. Met twee hengels en boltrigmadenkorven, plus een heel kort onderlijntje en een minihaakje Drennan Super Specialist barbel nr. 14. Dat voorzien van een mini-line alignertje draait als een malle. Perfect haakje, dat pas sinds heel kort onder mijn scope kwam. Al in 2010 maakte ik kennis met de grotere varianten, maar daar zag ik destijds geen meerwaarde in (beetje onterecht), maar met het aanschouwen en inzetten van maatjes 12 en 14 was ik om. Klein, subtiel, maar beresterk.

Sessie een geeft nog geen leven te zien onder het wateroppervlak, althans niet via mijn wakers. Sessie twee is al succesvoller. Zowel Arend als ik hebben ieder twee aanbeten. Hij vind het magertjes, maar vergeet dat we eerder gestart zijn, en dat de winter een paar weken later doordendert, dus ik ben heel tevreden. Echte series maken is nog even niet het motto. Elke vis is er eentje.

De eerste van het jaar
Als de zon doorbreekt, krijg de vis zin in lekkers

Het vasthouden gaat al een stuk beter, Arend

Bij de karpers is hetzelfde te zien, ook daar de eerste keer nog niks, behalve een veel te koude oostenwind, maar de keer er op heb ik beet. Prachtige mooie schub van een pondje of 15. Op twee meter uit de kant, op een homemade wafter en wat kapot geknepen boilies. Hij wist niet wat 'm overkwam:-). Kon ik gelijk mijn nieuwe camera (Nikon D7100) uitproberen. Niet dat ik zo nodig 24MP nodig heb, de jarenlange ingezette D200 had minder dan de helft en voldeed prima, maar een beetje meer goeie iso's is wel handig, plus een groter scherm achterop. Pictures for dummies. Maar de warme kleurweergave van de D200 zal niet gehaald gaan worden, ik zie veel neutralere (saaie) beelden. Zal er nog wel wat mee gaan 'spelen en stoeien'. Heb de kleurbalansknop nog niet kunnen vinden. Jammer, maar helaas. Desondanks ben ik er blij mee.

Ja, hij doet het! Lang leve het 3 meter kabeltje en een knieknop

Poldervriendje

In deze periode ook The Big Year afgesloten, en bijna mijn streven van 100 vogelsoorten gehaald. Nummer 92, een slechtvalk, kwam een dag te laat. Maar dat mag de pet niet drukken, het heeft een extra dimensie aan de vistrips toegevoegd. Wie weet tel ik wel gewoon door... wie doet me wat?

De laatste trip op zeelt ging het nog beter. Expres naar wat dieper (en daarmee wellicht stabieler?) water uitgeweken. Met goed resultaat, samen (met Arend) vijf zeelten en een verdwaalde uitzetspiegel (die overigens daar ter plekke voor geen meter groeien). Mijn laatste zeelt kwam in het laatste half uur, na wisseling van maden als haakaas naar een opvallende wafter, ooit een idee van John, met de bedoeling de eventueel toch aanwezige, maar niet zo hongerige, vis te triggeren met een opvallend aasje. En dat lukt regelmatig. Hier binnen 10 minuten een aanbeet na drie uur geen stoot.


Al wel de lengte

Prachtig baasje, kwam van bijna 4 meter...

De gewaardeerde nabrander op een pop-upje
Niet teveel tekst, en teveel ander afleidend ge-oh. Alleen wat vissen. En de muts en bril zijn ook nieuw:-)). Voor mij is de lente begonnen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten