dinsdag 24 april 2018

Effe bloggûh

Veel te melden? Nee en ja. Onlangs plotseling heel warm geweest en anders dan verwacht deed dat de vangsten geen goed, van veel te koud koud naar drie dagen boven de 25 graden maakte dat de meeste vissen apathisch werden of spontaan in de paai sprongen, zowel brasems als zeelt, en dat in de derde week van april, ergo mindere resultaten... alleen op de koudere (lees normale) dagen viel er een aardig visje te vangen. Althans als het om zeelt ging. De Brama Gigantica's brasems op een specifiek gaven niet of nauwelijks thuis (elders), en daar waar het nauwelijks was ging het om de kleinere exemplaren of vissen met enige lengte die nog geheel en al in winterstand stonden. Bleke beppen zonder enge kuitaanzet.
Maar ik heb me geamuseerd, daar niet van. Wilde eigenlijk drie dagen op rij (waarvan dus twee nachten) proberen in een alles of niets poging zo'n brasem te vangen, maar dat idee strandde op een goeie foto-opdracht, hetgeen helemaal niet erg is, hooguit jammer. Daarbij, het had toch niks geworden, zo weet ik nu. Beter nog even opsparen tot de goeie momenten. Hoop wel dat ze nog komen. Er zijn van die jaren (2014 en 2015) dat werkelijk niemand wat vangt, alsof het water leeg is. En in 2016 en 2017 kan de koek weer niet op. Onverklaarbaar. Mysterieus. Maar o zo intrigerend daardoor.

60plus is ie wel, maar dit is nog teveel een slijmjurk

Hieronder een selectie aan mooie zeelt, waaronder weer een exemplaar waar ik echt mijn bed nog steeds voor uitkom. Het gaat goed met de zeelt in deze regio! Je kunt duidelijk merken dat bepaalde wateren steeds grotere zeelten opleveren. Een paar jaar geleden was het gros 47/48 cm, nu is het normaal dat ze grotendeels goed over de 50 cm heen gaan. En dat ze al gegroepeerd zijn is ook goed te merken, meerdere aanbeten in korte tijd. Zelfs twee keer een dubbelrun. En dat is op zich helemaal niet ongewoon, heb het teveel meegemaakt in deze periode. Nog een opvallend item, maden zijn steeds meer 'uit' op plekken waar steeds meer gevist wordt. Miniboilies en wafters werken beter. Want wat te zeggen van (gezamenlijk) 35 gevangen zeelten waarvan 2 op maden? En dat is niet omdat het niet geprobeerd is. Twee hengels naast elkaar, ieder met een aassoort en telkens gaat de wafterhengel lopen. Ook bij omdraaien van de hengels.

De lengte is er


Ook het vissen met een pen en een method"veer" weer opgepakt. Ging prima, heb er leuke karpertjes mee gevangen. Van het soort "ploep weg, en direct top krom". Op de boltrigmethode, maar dan met een pennetje. Een bijkomend voordeel dat ik zeker meer ga uitnutten, is dat door het 'beschermende' platte onderplaatje van de feeder het goed mogelijk is tussen de opkomende lelies te vissen zonder gelijk vast te zitten met je haak. Omdat de haak onderdeel van het aangeboden grondvoer óp de feeder is. Dit jaar heeft Drennan verbeterde feeders uitgebracht, in twee maten, die wat mij betreft een schot in deze specifieke aasaanbiedingsdoos zijn. Temeer daar het verzwaarde gedeelte van een composietsamenstelling is, in plaats van lood. Kun je zonder extra mal inzetten, gewoon in een van je vuisten modelleren. Ik weet niet of ze al te krijgen zijn, maar ik mocht ze alvast uitproberen. Welldone chaps!


Buiten is het heerlijkLaatste lichtmomenten vlak voor mijn eerste "nachie"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten